tattoos?

hej igen!

 

jag tycker tatueringar är snygga och personliga och typ JAG har inget emot dom alls!

 

vill faktiskt ha några själv, men.. är det OK i bibeln?

 

läsa lite här:

 

"I 3 Mosebok 21:5 står det "Prästerna får inte raka någon del av sitt huvud, inte heller klippa av skägget eller rista märken på sin kropp."

Ännu mer tydligt står det i 3 Mosebok 19:28 "Inte heller skall ni tatuera er."

Så svaret är ju till synes enkelt. No, no tatoos. Men halli hallå, kanske bäst att läsa versen innan också, för i vers 27 står det "Ni skall inte klippa håret vid tinningarna, inte kapa av skägget". Och i vers 26 står det "Ni skall inte äta kött med blod i."

Vad jag vet menar kristna att det är helt ok att klippa sig vid tinningarna. Kapa av skägget gör också massor av kristna män. Och kött med blod i är det många som äter. Att då ur denna text i 3 Mosebok enbart lyfta ut regeln om tatueringar som något förbjudet verkar ganska oseriöst och slumpartat.

Dessa regler i Moseboken menar de allra flesta kristna är regler som var tidsbestämda till den tidens samhälle då de skrevs. Om vi klipper oss vid tinningen så måste vi också kunna tillåta oss en tatuering eller två"

 

 


 

 

så det BORDE vara okej..

 

jag vill personligen ha en sån här (försökte göra i ps):

 

"truth" på handleden.

 

fast snyggare typsnitt

Kommentarer
Postat av: Elin

problemet är väl att ingen studio tatuerar där på handleden :P

2010-05-11 @ 22:33:56
Postat av: Amanda

Sen är et ju en mognare tid nu med, så tror att Gud förstår dig, hadde ju varit värre om du tatuerat in en döskalle. Har mågna kristna vänner som tatuerat in faith, eller jesus på fotvristen osv. Tror inte gud bryr sig om du sätter in ett klokt ord i din handled, han ser ändå ditt inre! :)

2010-05-13 @ 22:57:43
URL: http://itsmenotyou.blogg.se/
Postat av: Anders Branderud

Många kristna hävdar att man för att följa Messias inte behöver följa direktiven i ”Moseböckerna”



Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t. Han växte upp i Nasaret. Han undervisade i Israel, inklusive i fariséeiska ”synagogor”. Han var Messias som det profeterades om i den judiska Bibeln.



Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.



Ribi Yehoshuas ursprungliga undervisning var i enlighet med Torah och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas efterföljare hette Netzarim. Deras undervisning finns att läsa på hemsidan www.netzarim.co.il



Om Ribi Yehoshua – Messias – eller hans efterföljare Netzarim skulle undervisat att man får äta vad som helst, eller att det är okej med tatueringar, så skulle de enligt ”5 Mosebok” 13:1-6 varit falska profeter.



Den som studerar alla profetior om Messias i den judiska Bibeln får det bevisat för sig att Messias ska leda människor in i observans av direktiven i ”Moseböckerna”. [1]



”Moseböckerna” innehåller Skaparens instruktioner till mänskligheten. Direktiven gäller fortfarande och kommer alltid att gälla.



1. Läs bevisen på www.netzarim.co.il ; “History museum” (vänstermenyn); ”Mashiakh” (toppmenyn)

2010-08-09 @ 00:20:50
URL: http://bloganders.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se bloggping Blogg listad på Bloggtoppen.se bloggar bloglovin -
RSS 2.0
Test
Test